Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt
Audi zuinig

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt. Naast de topafwerking van elk model zet Audi in op een lage CO2-uitstoot en het voldoen aan de hoge milieunormen. Audi ontwikkelt milde hybrides, e-tron en g-tron en richt zich op vele (toekomstige) conceptstudies. Deze ontwikkelingen merk je als klant in het straatbeeld.

Wat eraan vooraf gaat, is niet zo merkbaar voor de klant, met name de productie. Ook in de productie worden dezelfde hoge eisen gesteld aan de efficiëntie van installaties, waaronder de ‘onzichtbare deuren’ van het Masterveil Airstop gamma. Masterveil zorgt hier voor een degelijke afscherming tussen twee afdelingen wat leidt tot een efficiëntere aanpak dan eenvoudigweg de koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.

Door middel van dubbele uitblaasdrums wordt een precieze luchtstroom gegenereerd die de koude en warme lucht als het ware uit mekaar houdt. Door het exact definiëren van de uitblaashoek, kunnen we ook exact bepalen waar we het botsingspunt willen hebben. Terugvallend op deze maximale efficiëntie moet slechts nadien bekeken worden of de temperatuur  nog moet geconditioneerd worden afhankelijk van de seizoenen.

Frederick Caestecker – B/GZ-2 Werkservice Brussel

Vooraf waren we een kijkje gaan nemen naar de referentie “NIKE” in Laakdal. Ook bij Nike lag de prioriteit om maximaal af te schermen in plaats van de binnenkomende koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.  Dat is niet alleen  duur en energieverslindend, het strookt ook niet met onze CO2-neutraliteit.

Masterveil kan ons voor kleine en grote binnen- en buitenpoorten oplossingen bieden.Het was voor Audi trouwens een absolute meerwaarde dat we  het systeem naadloos konden integreren in ons eigen gebouwbeheersysteem.