CASE : Gebruik van Powerstream (r) met Actieve Droging

De bekende blauwe discounter, een prominente supermarktketen, maakt gebruik van de combinatie van Powerstream (r) met actieve droging in hun faciliteiten, met name in de gekoelde distributie centrale & vriescellen.

Deze strategie is gericht op het fundamenteel verminderen van energieverliezen bij het intensief gebruik van hun vriesdeuren enerzijds en het optimaliseren van de koelcapaciteit door actieve ontvochtigingscapaciteit toe te passen in hun vriescellen anderzijds.

Allereerst speelt de ontvochtigingscapaciteit een cruciale rol in hun vriescellen. Door Powerstream (r) te combineren met actieve droging wordt vocht efficiënt uit de lucht verwijderd, en dit in combi met een ultieme afschermingsgraad.
Dit voorkomt de vorming van ijs en condensatie binnen de vriescel, wat de veiligheid van logistiek ten goede komt, onderhoud & reparaties reduceert en de kwaliteit van de opgeslagen producten optimaliseert.

Deze marktleider zet 100% in om optimale omgevingscondities te handhaven, waardoor de houdbaarheid van de producten wordt verlengd en bederf wordt voorkomen.

Daarnaast is energiebesparing een belangrijk aspect binnen hun strategie. Door actieve droging toe te passen in combinatie met Powerstream (r), worden energieverliezen geminimaliseerd.

Deze gepatenteerd Powerstream oplossing creëert een barrière tussen de koude vriescel en de warmere omgeving buiten. Dit voorkomt dat koude lucht ontsnapt en warme lucht binnendringt, waardoor energie wordt bespaard die anders zou worden verbruikt om de vriescel op de juiste temperatuur te houden. Actieve droging draagt bij aan het handhaven van een drogere omgeving, waardoor de isolatie van de vriescel effectiever wordt en energieverliezen verder worden verminderd.

In het kort kunnen we concluderen dat Powerstream (r) met actieve droging ingezet wordt om een veilige en vlotte doorgang te hebben binnen hun intensief logsitieke activiteit.

De combinatie van Powerstream (r) en actieve droging gaat als het ware de isolatie van de vriescel verbeteren door de doorgangen te voorzien van ‘onzichtbare deuren’.

Deze discounter demonstreert met deze strategie haar toewijding aan het handhaven van optimale omstandigheden en het bevorderen van duurzaamheid in haar activiteit.