De kunst der onzichtbare deuren.

De kunst der onzichtbare deuren.

In aanvulling op de effcient AirStop technologie al gebruikt voor verschillende toepassingen voor enige tijd, Masterveil ontwikkeld Powerstream als een revolutionair systeem om energieverliezen te stoppen geopend diepvriezers. “Hier bieden we een veel meer energie-efficiënt alternatief in vergelijking met de traditionele luchtgordijn technologie”, zegt zaakvoerder Peter Deweerdt.

De AirStop van Masterveil houdt de omstandigheden in twee ruimten te scheiden met een ‘onzichtbare deur’. “Hier verwijzen we naar gassen, geuren, temperaturen en vocht – zo veel meer dan alleen de temperatuur. Powerstream neemt zaken een nieuwe stap voorwaarts voor diepvriezers. Veel energie verloren elke keer dat de deur wordt geopend om goederen te drijven en afsluiten.”

Traditionele luchtgordijnen zijn beperkt tot, simpel gezegd, ‘verwarmen’ of ‘cooling’ het probleem. “Onze Powerstream uitvinding – ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Gent – vermindert luchtgordijn energieverbruik met maximaal factor tien. wil vertegenwoordigt gigantische besparingen “, voegt Peter Deweerdt.

SPOEDIGER betrokkenheid bij het project

Terwijl in het verleden Masterveil werd vooral gevraagd om het systeem van toepassing op koel- en vriescellen, zijn ingenieursbureaus nu op zoek naar de technologie in een veel vroeger stadium. “Ingenieursbureaus zijn al een beroep op ons voor de bouw of verbouwing van projecten in een vroeg stadium in hun projecten, iets dat is een zeer positieve evolutie. We zien ook interesse in onze revolutionaire systeem vanuit het buitenland sterk groeiende. “