Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties.

“Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Extra luchtlaag

Dankzij een speciale en bewezen hogedruksproeiertechnologie zorgt het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil voor een permanente en gedoseerde luchtstroom die als een onzichtbare deur de verschillende klimaatzones van elkaar scheidt. “Powerstream tilt dit principe naar een nog hoger niveau door in de basisversie een extra luchtlaag te integreren”, zegt Deweerdt. “Dit verhoogt de efficiëntie van het basissysteem nog meer.” Powerstream is speciaal ontwikkeld voor vriescellen. In plaats van een horizontale of verticale luchtlaag maakt het systeem gebruik van speciale modules die van links naar rechts en van rechts naar links blazen. Waar de onderste module in combinatie met de isolerende luchtlaag de vriescel aanstuurt, wordt de belasting in het midden neutraal gehouden.

De topmodule zorgt ook voor een gerichte “scheidende” straal, in combinatie met een isolerende luchtlaag, en met het oog op maximale bescherming tegen vocht en warmte. “Dankzij de nieuwe technologie hoeft de hoofdstraal niet meer geconditioneerd te worden. Daarnaast zorgen de modules samen voor lagere luchtsnelheden, wat het niet alleen prettiger maakt om door de onzichtbare wand te lopen, maar ook het energieverbruik tot een minimum beperkt. “