Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Nieuwe productcombinatie

“Zeker bij diepvriescellen is optimale scheiding cruciaal”, zegt Deweerdt. “Niet alleen om een ​​optimale temperatuurscheiding te garanderen, maar vooral om het binnendringen van vocht en problemen als sneeuw, mist en ijsvorming te voorkomen. Dit kan immers leiden tot aanzienlijke energie- en efficiëntieverliezen, hoge schoonmaakkosten en zelfs product- of persoonlijk letsel. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met Sligro en de Universiteit Gent de condities en processen in en rond diepvriescellen zorgvuldig geïnventariseerd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke, slanke, flexibele en volledig bestuurbare Airstop en Powerstream opstellingen, waarmee verschillende temperatuurzones nog efficiënter van elkaar kunnen worden gescheiden. Uiteraard werden de verschillende productcombinaties ook toegepast in het nieuwe distributiecentrum van Sligro in Deventer, waar we te maken hadden met twee soorten scheidingswanden: tussen de gekoelde (4 ° C) en niet-gekoelde ruimtes (20 ° C) en tussen de gekoelde ruimtes en vriescellen (-24 ° C). “