Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. ”

Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL” Outstanding “certificatiecriteria. Meer dan 20 jaar samenwerking Sligro Food Group Nederland B.V. en Masterveil Europe zijn al meer dan 20 jaar partners als het gaat om het efficiënt en energetisch scheiden van geconditioneerde ruimtes, benadrukt Peter Deweerdt, Managing Director van Masterveil Europe. “Sligro heeft ons altijd ondersteund en gemotiveerd om onze organisatie en producten continu te ontwikkelen.

Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat we onze vriescelschermen nu ook in andere Europese landen volledig uitrollen, met eigen kantoren en een uitgebreid netwerk van Masterveil gecertificeerde partners. Als kers op de taart zijn we nu zelfs vertegenwoordigd in de VS. “