• Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Twee afzonderlijke temperatuurzones

Twee afzonderlijke temperatuurzones

Het “Airstop” luchtgordijn van Masterveil

De “Airstop” luchtgordijnsystemen van Masterveil, Viersen, zorgen met hun gepatenteerde luchtstroomsysteem voor een permanente en gedoseerde verticale of horizontale luchtstroom. Deze luchtstroom scheidt niet alleen twee temperatuurzones, maar verbiedt ook stof, insecten en geuren. Poorten tot 6 m hoog kunnen worden afgedicht met een horizontaal systeem met behulp van een speciale hogedruksproeiertechnologie. Het langste Masterveil horizontale luchtgordijn had een lengte van ongeveer 180 m. Hij werd geleverd door verschillende fans.

De systemen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalvarianten. Naast de standaardversie met Aluzink-coating zijn ook geverfde en gepoedercoate oppervlakken mogelijk. Voor hygiënische ruimtes zijn de systemen ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie.

Referentie

Met de VEOtec, Löhne, een distributiepartner voor Masterveil in Duitsland, werd een project geïmplementeerd in het centrale magazijn van de discounter Penny in Keulen. De vereisten waren een hoge afschermingsefficiëntie in een beperkte ruimte met minimaal energieverbruik. De oplossing hier was Masterveil’s “Powerstream DS-Block” -systeem, een luchtgordijnsysteem voor diepvriezen, in de “Airlock” -versie. Naast de basisversie met twee luchtlagen is nog een luchtstraal geïntegreerd, die de efficiëntie van het basissysteem nog verder verhoogt.

Het resultaat: een bewezen afscherming (ten minste 80%) van de klimaatzones door nulpuntmeting en een situatie zonder mist, sneeuw en ijsvorming, het energieverbruik werd geminimaliseerd zoals vereist. Hiervoor was per zijde een footprint van ongeveer 0,15 m² vereist.