Blog NL

Rewe Breuna, een pareltje van nieuwe technieken.

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Rewe Breuna, een pareltje van nieuwe technieken.
IMG_2185
IMG_2191
IMG_2192

Onze Masterveil afdeling in Duitsland, samen met partners Klebl , Munters en Aliga Doors , waren van meet af aan betrokken bij het engineeren van de specifieke oplossing voor het bouwteam Rewe/Penny. Denk hierbij aan Powerstream AIRLOCK opstelling voor het afschermen van vriesdeuren. De actieve droging wordt gebruikt als isolerende luchtlaag, een extra mogelijkheid binnen het Powerstream Patent. Dit geeft een nog hogere weerstand tegen vochtlast. Door de opentijden ultra kort te houden, wordt bovendien ruimte gecreëerd voor de actieve droging om het vrieshuis voor te bereiden op intensief gebruik.
Ook onze succesformule : “protect & dry” ter hoogte van de docks, werd toegepast.
Wat vooral blijft hangen is uiteraard de fijne samenwerking tussen de verschillende partijen.

Welkom in de wereld van onzichtbare deuren

#Masterveil#de kunst van onzichtbare deuren#Penny

Huuskes Enschede nu met de Masterveil Airstop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Huuskes Enschede nu met de Masterveil Airstop
dsb and dry_huuskes enschede2
dsb and dry_huuskes enschede3

Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Met vakmanschap bereiden ze sinds 1956 met een team van inmiddels meer dan 1000 medewerkers de meest lekkere en voedzame producten voor hun klanten. Huuskes is tevens een firma die vooruitstrevend werkt onder het motto : “ blijven innoveren omdat het altijd beter kan”. Binnen dit traject spelen maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid een belangrijke rol.

Energiebesparing, logistieke veiligheid, exacte temperaturen binnen de gecontroleerde koude-keten zijn dan ook niet echt wenselijke mààr wel noodzakelijke parameters. Net op dat punt komen Masterveil Airstop en Powerstream in beeld. Onzichtbare deuren voor zowel koel- als vriescellen, met optimale temperatuursscheiding en bovendien ideale zichtbaarheid.

Contronics drymist Installatie bij keurslager Jeroen & Joyce

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Contronics drymist Installatie bij keurslager Jeroen & Joyce
IMG_3369
IMG_3363
IMG_3364

De Contronics drymist Installatie is in staat ultrafijne nevel te creeren boven de gepresenteerde producten. En dat merk je.

Keurslager Jeroen zegt: De klanten geven duidelijk aan …. (zie website) dat de producten veel frisser en verser zijn sinds de drymist Installatie. Op die wijze krijg je zelf ook meer voldoening van uw werk. Je gaat automatisch een ruimer assortiment aanbieden. Het is effectief zo, de producten blijven wel degelijk langer vers.

Een belangrijk punt is ook dat er minder of geen gewichtsverlies meer is en dat er minder vleeswaren zijn die we moeten weggooien.  Iets actief doen aan de voedselverspilling en meer kunnen verkopen, dit is echt een win-win situatie.

Ons team bedankt zich uiteraard voor de fijne samenwerking.

Realisatie van airstops bij Penny Kronau

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Realisatie van airstops bij Penny Kronau
penny kronau_as40K_5
penny kronau_as40K_6
Penny kronau_pws airlock6

 

Realisatie van Airstops voor koude logistiek en Powerstream luchtsluisinstallaties voor vrieshuizen bij Penny Kronau in samenwerking met Engie Karlsruhe (D)

Welkom in de wereld van onzichtbare deuren

Goed gescheiden zones, efficiënte thermische beveiligingen in combinatie met een snelle en veilige logistiek. Dat waren de doelstellingen.

Trots om aan te kondigen : Missie volbracht

#Masterveil#de kunst van onzichtbare deuren#Penny

Heb je er al genoeg van dat je kinderen ‘Frozen’ zingen?

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Heb je er al genoeg van dat je kinderen ‘Frozen’ zingen?

…dus u vermijdt liever “bevroren” in uw vriescel en koelketenoperaties!

NewCold is een leider in de ontwikkeling en exploitatie van sterk geautomatiseerde koelcellen. Het koelopslagbedrijf is de snelstgroeiende specialist in geautomatiseerde koelopslag, met energie-efficiënte systemen van wereldklasse die het onderscheiden van conventionele koelopslagbedrijven. Met een netwerk van meer dan 11 locaties verspreid over drie continenten over de hele wereld, biedt NewCold meer dan 927.000 palletposities, in samenwerking met een team van 900 medewerkers.

 

You are using a non-registered version of PDF Viewer for WordPress. Please register your copy of PDF Viewer for WordPress to receive updates & keep using without issues.Click Here to go to registration page.

Seacon Production zegt: “De deuren maken het verschil”

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Seacon Production zegt: “De deuren maken het verschil”
seacon-production-2
seacon-production-1

IJsvorming op apparaten en leidingen, het risico op afknappen van koelleidingen, m.a.w. de bescherming van hun vriescellen, bezorgden de verantwoordelijken van Seacon Production vele hoofdbrekens.

Vele oplossingen werden onder de loep genomen, echter zonder gevolg, wegens of te ingrijpende veranderingen of te duur.

Masterveil en Prodoor (Nederlandse partner) stonden dus voor een forse uitdaging, staken de hoofden bij elkaar, gingen hierbij niet over één nacht ijs, en kwamen met een combinatie van een Airstop en een snelloopdeur als oplossing op de proppen.

Het luchtgordijn van Masterveil voorkomt dat luchtvochtigheid binnendringt in de vriescel, de snelloopdeur van Prodoor zorgt voor kortere open-dicht tijden dan voorheen.

Seacon Production is heel tevreden over deze uiterst productieve en effectieve combinatie, want de kwaliteit van hun producten wordt bewaard, er wordt bespaard op arbeidstijd (minder schoonmaak), en er wordt op termijn een verschil in energieverbruik verwacht, zonder risico op kapotte koelers.

Conclusie van een tevreden klant : “Geweldig dat het werkt, een kopzorg minder!”

Originele artikel (Nederlands)

Laatste Airstop technology 2021

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Laatste Airstop technology 2021

De Masterveil airstop is beter dan gewone luchtgordijnen en kent diverse toepassingsgebieden zoals opslag / entree / vriezer / vitrine.

Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop
actieve-droging-masterveil-airstop-1
actieve-droging-masterveil-airstop-2

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL “Outstanding” certificatiecriteria.

 Airstop en Powerstream

De Airstop en Powerstream oplossing kunnen gevoed worden vanuit één ventilator. Bovendien is het mogelijk om verschillende functionaliteiten aan het systeem te koppelen. Zo heeft Sligro in Deventer gekozen voor actief drogen, dat beschermt tegen nog hogere vochtbelastingen. “Binnenkort introduceren we ook een 2.0-versie van Powerstream, op basis van glycol en inclusief warmteterugwinning”, zegt Deweerdt. “Hierdoor kunnen gebruikers nog meer energie besparen.” Naast het distributiecentrum in Deventer heeft Masterveil sinds kort ook de luchtgordijnen ontworpen, geproduceerd en geleverd voor de distributiecentra van Sligro in Maastricht, Breda, Vianen en Antwerpen, die op vergelijkbare wijze zijn gebouwd en ingericht.

Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom
masterveil-verzekert-sligro-1
masterveil-verzekert-sligro-a

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties.

“Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Extra luchtlaag

Dankzij een speciale en bewezen hogedruksproeiertechnologie zorgt het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil voor een permanente en gedoseerde luchtstroom die als een onzichtbare deur de verschillende klimaatzones van elkaar scheidt. “Powerstream tilt dit principe naar een nog hoger niveau door in de basisversie een extra luchtlaag te integreren”, zegt Deweerdt. “Dit verhoogt de efficiëntie van het basissysteem nog meer.” Powerstream is speciaal ontwikkeld voor vriescellen. In plaats van een horizontale of verticale luchtlaag maakt het systeem gebruik van speciale modules die van links naar rechts en van rechts naar links blazen. Waar de onderste module in combinatie met de isolerende luchtlaag de vriescel aanstuurt, wordt de belasting in het midden neutraal gehouden.

De topmodule zorgt ook voor een gerichte “scheidende” straal, in combinatie met een isolerende luchtlaag, en met het oog op maximale bescherming tegen vocht en warmte. “Dankzij de nieuwe technologie hoeft de hoofdstraal niet meer geconditioneerd te worden. Daarnaast zorgen de modules samen voor lagere luchtsnelheden, wat het niet alleen prettiger maakt om door de onzichtbare wand te lopen, maar ook het energieverbruik tot een minimum beperkt. “

BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer
binnenstappen-bij-van-zon-3
binnenstappen-bij-van-zon-1

Al sinds 1964 vertrouwen hun klanten op het aanbod, de kwaliteit en service van Van Zon. Door horecabedrijven een 7/7 service te bieden en een assortiment waar elke chef zich in kan vinden, maken ze het verschil in de sector. Bovendien houden ze hun klanten continu op de hoogte van nieuwe trends via demo’s, workshops en info-sessies.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat Horeca van Zon bovendien kiest voor Masterveil en ons  unieke Airstop® programma ter bescherming van hun verschillende temperatuurszones. Onzichtbare deuren garanderen niet alleen een veilige logistiek, maar ook de zorgvuldig ingestelde temperaturen en kwaliteitsnormen worden behouden. Dit alles met de hoogst mogelijke efficientie.

We heten Koen Beckers & zijn team welkom in de talrijke Masterveil familie.

Masterveil#the art of invisible doors#Powerteam