• Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Blog NL

Project: HAVI Wunstorf 2019

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Project: HAVI Wunstorf 2019
havi-2
havi-3
havi-4

HAVI is een wereldwijd bedrijf dat zich richt op diensten en oplossingen in de gehele toeleveringsketen.
Met ongeveer 10.000 medewerkers is HAVI aanwezig in 100 landen wereldwijd.

Voor de nieuwbouw van het temperatuurgecontroleerde logistieke magazijn in de regio Hannover en de benodigde thermische scheiding van de afzonderlijke temperatuurzones vertrouwt HAVI naast de gebruikte deursystemen op de luchtgordijnsysteemoplossingen van Masterveil.

HAVI’s doelstelling voor Masterveil was / is om een efficiënte – lage energiebehoefte en hoge efficiëntie – oplossing te bieden.

Dit is door Masterveil tot volle tevredenheid van HAVI gerealiseerd.

Peter Deweerdt, algemeen directeur: Het geeft altijd veel voldoening als zo’n klant de nieuwste technologieën en energiebesparende Airstop- en Powerstream-apparatuur implementeert in hun conceptstore. We willen hen uitdrukkelijk bedanken voor hun vertrouwen en geloof in onze vaardigheden. Energie recupereren uit de machinekamer, minimale warmtebelasting in combinatie met maximale bescherming, dat is ons engagement.

NewCold waardeert de impact van haar partners

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor NewCold waardeert de impact van haar partners

NewCold waardeert de impact van zijn partners op zijn succes en werkt samen met TGW Logistics Group, SKT, B-Built, Ancra, Celonis, Fisher Construction Group, CGI, Kingspan, SSI Schaefer, Masterveil / De Weerdt BV en Subzero Constructors. Dit bevestigt waarom elk van deze partnerschappen cruciaal is voor het stimuleren van succes bij NewCold.

Masterveil/De Weerdt BV

Masterveil is de ontwerper en leverancier van NewCold’s luchtgordijnen en ontvochtigingssystemen. Deze systemen zorgen voor een solide afsluiting van externe openingen in de koude opslag van NewCold, bijvoorbeeld in treindokken.

SSI Schaefer

SSI Schaefer is NewCold’s preferred supplier of pallet racking. The racking in the high bay construction of NewCold’s facilities takes care of the huge storage capacity. SSI Schaefer is a global, solid company, originated in Germany, with which NewCold has a long-term partnership.

Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

De luchtgordijntechnologie maakt gebruik van zogenaamde volumestelsels en hogedruksystemen. Het verschil ligt in de luchtstroom en in de hoeveelheid lucht die daarbij nodig is. De volumesystemen verplaatsen een groot volume lucht. De lucht zwelt uit het mondstuk en vormt een airbag. Zoals te zien is op het thermische beeld, is dit niet gebundeld, wat nodig is voor een scheiding van de temperatuurzones. In de hogedruksystemen wordt de lucht als een straal uit het speciale mondstuk geforceerd en blijft zichtbaar als een straal in het thermische beeld. Hier is een duidelijk nulpunt zichtbaar.

Warmtebeeldcamera

De thermografische afbeeldingen tonen een vergelijking van een hogedruk- en een volumesysteem. De twee temperatuurzones worden weergegeven in de thermische beeldopname in geel en blauw. De donkergroene streep, zichtbaar in het horizontale systeem, toont de nauwkeurig uitgelijnde scheidingsluchtstraal. De felgroene gebieden ernaast tonen de fysiek meegevoerde lucht.

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop
Vershal

Hanos HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

INTEGRALE OPLOSSING

“Onze luchtgordijnen zijn vaak onderdeel van een integrale oplossing”, vertelt Deweerdt ver-der. “Wij bieden onze klanten een toolbox van producten en werkzaamheden aan, waarmee we de situatie of het probleem in zijn totaliteit aan-pakken. In het specifieke geval van HANOS Hen-gelo leveren we onze luchtgordijnen in combi-natie met actieve droging.

OPERATIONEEL

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop. Sinds 20 mei is de Twentse vestiging ope-rationeel en kunnen foodprofessionals er terecht voor een ruim productenaanbod in een overzich-telijke, inspirerende winkelomgeving.

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

In de diepvriessector zijn de vereisten voor een luchtgordijnsysteem verreikend. Dit gaat niet alleen over de afbakening van de twee temperatuurbereiken, maar vooral ook over het minimaliseren van de invoer van vocht in het vriesgedeelte. De binnenkomende vochtigheid is zichtbaar zonder afscherming door mist, sneeuw en ijsvorming en leidt tot een hygiënische kwetsbaarheid. De meeste luchtgordijnsystemen in het vriesvak conditioneren hun gehele luchtstraal met warmte.

Deze warmere lucht kan meer vocht opnemen dan de koude lucht in de vriezer en zo de binnenkomende luchtvochtigheid transporteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een tweede luchtstraal. Gebaseerd op het principe van het hogedruksysteem met een gedefinieerde gerichte luchtstraal, wordt een tweede luchtstraal gegenereerd. Alleen deze is geconditioneerd. Deze zogenaamde isolatie-luchtstraal compenseert de luchtvochtigheid en minimaliseert op deze manier het binnendringen van vocht in het vriesgedeelte.

 

Tweede luchtstraal

Luchtgordijnsysteem in de vriezer. Hier kan worden gezien dat de verschillende temperatuurbereiken (koude zijde in blauwe en warme zijde in rood) worden gescheiden door een horizontale luchtstraal. Het gele gebied vertegenwoordigt de scheidingsluchtstraal Het groene gebied toont de isolatieluchtstraal, die verantwoordelijk is voor de compensatie van de vochtigheid. Deze twee luchtlagen zijn evenwijdig en vermengen zich niet.

MASTERVEIL AIRSTOP en POWERSTREAM voor SLIGRO

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor MASTERVEIL AIRSTOP en POWERSTREAM voor SLIGRO

Laat jezelf in vogelvlucht meenemen door de nieuwste locatie van Sligro Food Group!

Dit pand werd vorige maand opgeleverd. Het distributiecentrum met bezorgservice staat op het A1 bedrijvenpark in Deventer. Een nieuwbouwproject van 23.400 m² met daarin een gekoelde expeditie, een vriescel en een koelcel. De panelenspecialist Mucon heeft dit project gebouwd in opdracht van Aan de Stegge Twello.
Het pand is gebouwd volgens de BREEAM-NL richtlijnen. Sligro hoopt hiermee het BREEAM-NL ‘outstanding’ certificaat te behalen.
Masterveil stond uiteraard in voor de ‘art of invisible doors’ . Op een efficiënte wijze werden zowel de gekoelde expeditie als de vriescel met onze speciale luchtgordijnen afgeschermd.
(Bron : MUCON)

#nieuwbouw #isolatiebouw #Sligro #BREEAM #duurzaam #distributie #Powerstream #Masterveil #Airstop

Video Dc. BS Sligro Deventer

HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

HANOS HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Optimale afscheiding bij vriescellen

Bij de doorgangen voor koel- en vriesopslag, met op sommige plekken serieuze temperatuurgradi-enten, past Masterveil het product Powerstream toe. Deweerdt licht toe: “Zeker bij vriescellen is een optimale afscheiding cruciaal. Is dit niet het geval, dan krijg je sneeuw-, mist- en ijsvorming, met alle gevolgen van dien. Denk aan ener-gie- en rendementsverlies, maar ook aan hoge schoonmaakkosten en product- of zelfs letsel-schade. Met dit in ons achterhoofd ontwikkelden we Powerstream. Kenmerkend voor deze lucht-gordijnen is dat ze een klein vloeroppervlak en een volledig controleerbare luchtstromen hebben. Hierdoor is het eindresultaat voorspelbaar en de terugverdientijd kort.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Twee afzonderlijke temperatuurzones

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Twee afzonderlijke temperatuurzones

Het “Airstop” luchtgordijn van Masterveil

De “Airstop” luchtgordijnsystemen van Masterveil, Viersen, zorgen met hun gepatenteerde luchtstroomsysteem voor een permanente en gedoseerde verticale of horizontale luchtstroom. Deze luchtstroom scheidt niet alleen twee temperatuurzones, maar verbiedt ook stof, insecten en geuren. Poorten tot 6 m hoog kunnen worden afgedicht met een horizontaal systeem met behulp van een speciale hogedruksproeiertechnologie. Het langste Masterveil horizontale luchtgordijn had een lengte van ongeveer 180 m. Hij werd geleverd door verschillende fans.

De systemen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalvarianten. Naast de standaardversie met Aluzink-coating zijn ook geverfde en gepoedercoate oppervlakken mogelijk. Voor hygiënische ruimtes zijn de systemen ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie.

Referentie

Met de VEOtec, Löhne, een distributiepartner voor Masterveil in Duitsland, werd een project geïmplementeerd in het centrale magazijn van de discounter Penny in Keulen. De vereisten waren een hoge afschermingsefficiëntie in een beperkte ruimte met minimaal energieverbruik. De oplossing hier was Masterveil’s “Powerstream DS-Block” -systeem, een luchtgordijnsysteem voor diepvriezen, in de “Airlock” -versie. Naast de basisversie met twee luchtlagen is nog een luchtstraal geïntegreerd, die de efficiëntie van het basissysteem nog verder verhoogt.

Het resultaat: een bewezen afscherming (ten minste 80%) van de klimaatzones door nulpuntmeting en een situatie zonder mist, sneeuw en ijsvorming, het energieverbruik werd geminimaliseerd zoals vereist. Hiervoor was per zijde een footprint van ongeveer 0,15 m² vereist.

Aanwinst voor Twentse horecaondernemers

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Aanwinst voor Twentse horecaondernemers
Hanos Hengelo

Hanos Hengelo airstopOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Prettige winkelbeleving

Kenmerkend voor de situatie bij HANOS Hengelo is de multidisciplinariteit. Het winkelgedeelte heeft vrij grote geconditioneerde ruimtes met onder andere vis, AGF, vlees, kaas en wijn. Elke afdeling heeft zijn eigen afmetingen en eisen voor temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne. Deweerdt: “Een belangrijk aandachtspunt voor het winkelgedeelte is dat bepaalde geuren, denk aan vis, zich niet verspreiden. Daarnaast hecht HANOS veel waarde aan een prettige winkelbe-leving, met ruime, luxe en overzichtelijke afde-lingen.

Onze AirStop-producten sluiten naadloos op de situatie en wensen van HANOS Hengelo aan. Deze luchtgordijnen zorgen voor een on-zichtbare scheiding tussen de verschillende geur- en temperatuurzones. Hiermee creëren we ideale productomstandigheden, waardoor HANOS zijn producten vrijuit kan presenteren.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt
Audi zuinig

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt. Naast de topafwerking van elk model zet Audi in op een lage CO2-uitstoot en het voldoen aan de hoge milieunormen. Audi ontwikkelt milde hybrides, e-tron en g-tron en richt zich op vele (toekomstige) conceptstudies. Deze ontwikkelingen merk je als klant in het straatbeeld.

Wat eraan vooraf gaat, is niet zo merkbaar voor de klant, met name de productie. Ook in de productie worden dezelfde hoge eisen gesteld aan de efficiëntie van installaties, waaronder de ‘onzichtbare deuren’ van het Masterveil Airstop gamma. Masterveil zorgt hier voor een degelijke afscherming tussen twee afdelingen wat leidt tot een efficiëntere aanpak dan eenvoudigweg de koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.

Door middel van dubbele uitblaasdrums wordt een precieze luchtstroom gegenereerd die de koude en warme lucht als het ware uit mekaar houdt. Door het exact definiëren van de uitblaashoek, kunnen we ook exact bepalen waar we het botsingspunt willen hebben. Terugvallend op deze maximale efficiëntie moet slechts nadien bekeken worden of de temperatuur  nog moet geconditioneerd worden afhankelijk van de seizoenen.

Frederick Caestecker – B/GZ-2 Werkservice Brussel

Vooraf waren we een kijkje gaan nemen naar de referentie “NIKE” in Laakdal. Ook bij Nike lag de prioriteit om maximaal af te schermen in plaats van de binnenkomende koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.  Dat is niet alleen  duur en energieverslindend, het strookt ook niet met onze CO2-neutraliteit.

Masterveil kan ons voor kleine en grote binnen- en buitenpoorten oplossingen bieden.Het was voor Audi trouwens een absolute meerwaarde dat we  het systeem naadloos konden integreren in ons eigen gebouwbeheersysteem.