Blog NL

CASE : Gebruik van Powerstream (r) met Actieve Droging

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor CASE : Gebruik van Powerstream (r) met Actieve Droging
05
03

De bekende blauwe discounter, een prominente supermarktketen, maakt gebruik van de combinatie van Powerstream (r) met actieve droging in hun faciliteiten, met name in de gekoelde distributie centrale & vriescellen.

Deze strategie is gericht op het fundamenteel verminderen van energieverliezen bij het intensief gebruik van hun vriesdeuren enerzijds en het optimaliseren van de koelcapaciteit door actieve ontvochtigingscapaciteit toe te passen in hun vriescellen anderzijds.

Allereerst speelt de ontvochtigingscapaciteit een cruciale rol in hun vriescellen. Door Powerstream (r) te combineren met actieve droging wordt vocht efficiënt uit de lucht verwijderd, en dit in combi met een ultieme afschermingsgraad.
Dit voorkomt de vorming van ijs en condensatie binnen de vriescel, wat de veiligheid van logistiek ten goede komt, onderhoud & reparaties reduceert en de kwaliteit van de opgeslagen producten optimaliseert.

Deze marktleider zet 100% in om optimale omgevingscondities te handhaven, waardoor de houdbaarheid van de producten wordt verlengd en bederf wordt voorkomen.

Daarnaast is energiebesparing een belangrijk aspect binnen hun strategie. Door actieve droging toe te passen in combinatie met Powerstream (r), worden energieverliezen geminimaliseerd.

Deze gepatenteerd Powerstream oplossing creëert een barrière tussen de koude vriescel en de warmere omgeving buiten. Dit voorkomt dat koude lucht ontsnapt en warme lucht binnendringt, waardoor energie wordt bespaard die anders zou worden verbruikt om de vriescel op de juiste temperatuur te houden. Actieve droging draagt bij aan het handhaven van een drogere omgeving, waardoor de isolatie van de vriescel effectiever wordt en energieverliezen verder worden verminderd.

In het kort kunnen we concluderen dat Powerstream (r) met actieve droging ingezet wordt om een veilige en vlotte doorgang te hebben binnen hun intensief logsitieke activiteit.

De combinatie van Powerstream (r) en actieve droging gaat als het ware de isolatie van de vriescel verbeteren door de doorgangen te voorzien van ‘onzichtbare deuren’.

Deze discounter demonstreert met deze strategie haar toewijding aan het handhaven van optimale omstandigheden en het bevorderen van duurzaamheid in haar activiteit.

L’Ecopain d’Ignace met het luchtgordijn van Masterveil

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor L’Ecopain d’Ignace met het luchtgordijn van Masterveil
ecopain_protected freezerdoor_inside

Energiebesparingen en meer comfort bereikt in l’Ecopain d’Ignace met Masterveil’s luchtgordijntechnologie. Onze innovatieve oplossing creëert een barrière, vermindert de warmteoverdracht en voorkomt ongewenste luchtinfiltratie, wat resulteert in een lager energieverbruik en kostenbesparingen. Ervaar efficiëntie zonder in te leveren op gebruiksgemak.

Herinnering aan de combi-opstelling met Munters

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Herinnering aan de combi-opstelling met Munters
breuna-germany-3
breuna-germany-4
breuna-germany-1

Herinnering aan de combi-opstelling met Munters @BREUNA – GERMANY. Maximale bescherming van vriesdeuren in combinatie met precieze klimaatcondities.

Gezien de grote mogelijkheden in energiebesparing, het creëren van optimale temperatuurzones (HACCP in al zijn facetten) en logistieke veiligheid hebben we VOLLEDIGE prioriteit gegeven aan dit mooie project.

Stelt u zich ‘onzichtbare deuren voor’ om de temperatuur maximaal daar te houden waar het thuishoort, door de implementatie van onze topproducten :

  • Powerstream wordt beschouwd als het meest performante systeem met het laagste energieverbruik in de markt.
  • Airstop met zijn hoogste flexibiliteit in maatwerk voor de andere temperatuurscheidingen zoals binnen- en buitendeuren

Onze speciale dank gaat ook uit naar de hoofdaannemer Klebl. We waarderen het partnerschap en de flexibiliteit.

#energysaving #invisibledoors #powerstream

#airstop #partnershipsmatter #partnerships #HACCP

#Masterveileurope #deweerdtbv #wearehiring #hiringnow

Technisch medewerker gezocht

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Technisch medewerker gezocht
technisch medewerker gezocht

Deweerdt/Masterveil is dringend op zoek naar ‘jong geweld’ voor uitbreiding van zijn ‘Powerteam’. Ben jij geboeid in het realiseren van en installeren van energiebesparende oplossingen bij onze internationale klanten zoals Newcold, Nike, Rewe-group, Sligro, Metro? Dan bieden wij jou een boeiende en afwisselende werkomgeving.
Wij zoeken een medewerker die:
• deel wil uitmaken van een internationaal opererend ‘Powerteam’ voor het realiseren van state-of-the-art projecten;
• ambitieus is en verantwoordelijkheid durft te nemen in het totaaltraject van ontwerp, offerte, order, productieaansturing en realisatie;
• aangetrokken is door internationale uitdagingen en internationale contacten als een extra troef ziet;
• op zoek is naar een job die wat meer mag zijn dan een traditionele nine to five kantoorjob;
• streeft naar een next-level groei van ons technologisch bedrijf.

Jouw profiel:
• bachelor Elektromechanical Klimatisatie (elektromechanica)
• bekend met 3d drawings/BIM
• HVAC
• minimum 5 jaar ervaring in koel-, vries-, ventilatie projecten
• houder van een rijbewijs B
• ervaring met langdurige, complexe projecten waarbij je de acties van aannemers/klanten dient te coördineren
• communicatief en sociaal

Twijfel je of je aan het profiel voldoet? Dat is niet nodig! We overwegen elke sollicitant die zichzelf geschikt acht voor de job.

Wij bieden:
• een omgeving waar je zelf vorm geeft aan jouw takenpakket;
• een aantrekkelijke verloning gekoppeld aan het groeitraject dat je voor ogen hebt;
• extralegale voordelen: bestelwagen, tankkaart, maaltijdcheques, smartphone, mobiel, internationale representatievergoeding, ecochecques, groepsverzekering, …;
• kansen om te groeien en zelf te bepalen in welke richting je wenst te ontwikkelen (projectleider, calculator, sales, …).
Voor meer informatie, neem een kijkje op Https://Masterveil.be
Solliciteren :Geïnteresseerd? Zend dan je motivatiebrief met cv en foto aan talent@deweerdt.be en dit uiterlijk 17 maart

HTC airstop ter bescherming van shockfroster deuren

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor HTC airstop ter bescherming van shockfroster deuren

Is dit een soort magie of weer een goed voorbeeld van de typische efficiëntie van de onzichtbare deuren van Masterveil; Dankzij een nauwkeurige luchtstroom die de totale deur van een shockfroster bedekt, blijft de kou daar waar ze hoort.

De werknemers in de voorruimte krijgen eindelijk het comfort waar ze naar streefden. De meetroutine laat heel duidelijk zien wat er gebeurt met een draaiend systeem of wat er gebeurt als je de Airstop stopt.

Het vermijden van energieverliezen naar de voorruimte is, gezien de huidige energieprijzen, een extra bonus in dit werk.

#Energiebesparing #masterveil #theartofinvisibledoors #happycustomer

Masterveil & Prodoor installeren Airdoors bij Hanos

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Masterveil & Prodoor installeren Airdoors bij Hanos
Drawing Hanos

Masterveil levert en installeert , samen met zijn Nederlandse partner ‘Prodoor’ opnieuw luchtdeuren voor horecagroothandel Hanos

In navolging van de nieuwbouw in Hengelo, Zwolle en onlangs in Nieuwegein realiseren we samen nu ook de nieuwbouw in Maastricht.

De luchtdeuren van Masterveil onderscheiden zich door custommade maatwerk en energiezuinigheid t.o.v. de traditionele systemen.

Naast temperatuur en/of geurscheiding tussen ambiente en gekoelde ruimtes is Prodoor met haar Masterveil Powerstream en Airlock opstelling ‘de garantie’ tegen ijsvorming in uw vriescel bij doorgangen met grote temperatuurverschillen tussen twee ruimtes tot wel 50˚ Celsius.

IJsvorming in uw vriescel leidt tot bevriezing van verdampers en koelleidingen en welke uiteindelijk zullen stukgaan. De financiële gevolgschade is dan niet te overzien. Een te hoge luchtvochtigheid welke neerdaalt op de vloeren zal leiden tot het aanvriezen ervan met als gevolg gladde vloeren die gevaarlijk zijn voor mens, materieel en product. Luchtdeuren zijn beter voor uw nachtrust, portemonnee en het milieu. Meer weten? Informeer geheel vrijblijvend naar de onze mogelijkheden in het geval van ijsvorming in uw vriescel en/of te hoge energiekosten via info@prodoor.nl

MKB in vriessector worden in een wurggreep gehouden

Categorieën: Blog NL, No category
Reacties uitgeschakeld voor MKB in vriessector worden in een wurggreep gehouden
masterveil-airstop-3
masterveil-airstop-1

Bekijk PDF

In samenhang met de steeds hogere energieprijzen is het duidelijk dat KMO’s in de koel/vries-sector in een wurggreep worden gehouden. Men kan als ondernemer er alles aan doen om te besparen, maar de producten moeten hoe dan ook door een deur naar buiten/binnen gebracht worden. Het zijn net die opentijden die verantwoordelijk zijn voor de energetische verliezen en uiteraard ook bijhorende kosten.

Een OPEN & ONDICHTE DEUR kost GELD, veel geld.

Hoe kunt u grip krijgen op uw kosten en toch maximaal logistiek actief zijn?
Dankzij onze bewezen technologie van AIRSTOP & Powerstream oplossingen, wij kunnen uw verliezen fundamenteel verminderen!
Dit is getest door onafhankelijke instanties (internationaal) en we hebben spreadsheets beschikbaar waar we dit kunnen kwantificeren.

Korte willekeurige voorbeelden (gebaseerd op eerdere huidige kwH-prijzen 2021)

Door een 3x3mH poort af te schermen, 4 uur per dag open, 2° versus 18°C, kan gemakkelijk 2500 tot 3000 euro/jaar bespaard worden.
Door een vriezerdeur af te schermen, onder dezelfde voorwaarden, bedraagt de besparing meer dan 12500 euro/jaar.
We krijgen feedback van klanten dat bij intensief logistiek gebruik een terugverdientijd van minder dan een jaar realistisch is.

Referentielijst:

  • Colruyt/Spar & Oké (cool gangpad, van toepassing op alle winkels in België)
  • Lidl Group in Duitsland/Oostenrijk (koeling en koeling)
  • Newcold International (recente projecten in Rennes (F) en Piacenza (I))
  • Larfrost (buitenpoorten en vriesruimten)
  • Hottlet (buitenpoorten en koelcel)
  • Hanos (buitendeuren, ruimtes in supermarkten, koel- en koeltoepassingen)
  • Sligro (zowel B als NL) (idem)
  • Havi logistiek Duitsland concept store (koelen & vriezen met warmteterugwinning)

Wat biedt Masterveil?

* Op een volgende BVBVK-ledenvergadering kunnen we een korte presentatie komen geven en eventuele vragen uitgebreid beantwoorden.
* Wij kunnen vrijblijvend bij u langskomen om intensief gebruikte deuren op te meten en u een passend voorstel te doen.
* Onafhankelijke ROI-berekeningen voor zowel binnen- als buitenpoorten met weergerelateerde simulaties
Bekijk de volgende video-uitleggers met aanvullende uitleg.
Open deur en verliezen: https://youtu.be/rAldiIFx-Pc
Wat is Airstop®: https://youtu.be/BT-Y_9Ozpxwis
Powerstream® voor vriezerdeuren: https://youtu.be/qQ_Tn5xFKRg
Met vriendelijke groeten.
Peter De weerdt
Powerteam Masterveil Europe
+32 53 60 78 90
Rue de Bruxelles 192
BE – 9320 Erembodegem
www.masterveil-eu.com

Rewe Breuna, een pareltje van nieuwe technieken.

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Rewe Breuna, een pareltje van nieuwe technieken.
IMG_2191
IMG_2192
IMG_2184

Onze Masterveil afdeling in Duitsland, samen met partners Klebl , Munters en Aliga Doors , waren van meet af aan betrokken bij het engineeren van de specifieke oplossing voor het bouwteam Rewe/Penny. Denk hierbij aan Powerstream AIRLOCK opstelling voor het afschermen van vriesdeuren. De actieve droging wordt gebruikt als isolerende luchtlaag, een extra mogelijkheid binnen het Powerstream Patent. Dit geeft een nog hogere weerstand tegen vochtlast. Door de opentijden ultra kort te houden, wordt bovendien ruimte gecreëerd voor de actieve droging om het vrieshuis voor te bereiden op intensief gebruik.
Ook onze succesformule : “protect & dry” ter hoogte van de docks, werd toegepast.
Wat vooral blijft hangen is uiteraard de fijne samenwerking tussen de verschillende partijen.

Welkom in de wereld van onzichtbare deuren

#Masterveil#de kunst van onzichtbare deuren#Penny

Huuskes Enschede nu met de Masterveil Airstop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Huuskes Enschede nu met de Masterveil Airstop
dsb and dry_huuskes enschede3
dsb and dry_huuskes enschede1

Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Met vakmanschap bereiden ze sinds 1956 met een team van inmiddels meer dan 1000 medewerkers de meest lekkere en voedzame producten voor hun klanten. Huuskes is tevens een firma die vooruitstrevend werkt onder het motto : “ blijven innoveren omdat het altijd beter kan”. Binnen dit traject spelen maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid een belangrijke rol.

Energiebesparing, logistieke veiligheid, exacte temperaturen binnen de gecontroleerde koude-keten zijn dan ook niet echt wenselijke mààr wel noodzakelijke parameters. Net op dat punt komen Masterveil Airstop en Powerstream in beeld. Onzichtbare deuren voor zowel koel- als vriescellen, met optimale temperatuursscheiding en bovendien ideale zichtbaarheid.

Contronics drymist Installatie bij keurslager Jeroen & Joyce

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Contronics drymist Installatie bij keurslager Jeroen & Joyce
IMG_3365
IMG_3366
IMG_3367

De Contronics drymist Installatie is in staat ultrafijne nevel te creeren boven de gepresenteerde producten. En dat merk je.

Keurslager Jeroen zegt: De klanten geven duidelijk aan …. (zie website) dat de producten veel frisser en verser zijn sinds de drymist Installatie. Op die wijze krijg je zelf ook meer voldoening van uw werk. Je gaat automatisch een ruimer assortiment aanbieden. Het is effectief zo, de producten blijven wel degelijk langer vers.

Een belangrijk punt is ook dat er minder of geen gewichtsverlies meer is en dat er minder vleeswaren zijn die we moeten weggooien.  Iets actief doen aan de voedselverspilling en meer kunnen verkopen, dit is echt een win-win situatie.

Ons team bedankt zich uiteraard voor de fijne samenwerking.