• Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Blog NL

Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop
actieve-droging-masterveil-airstop-1
actieve-droging-masterveil-airstop-2

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL “Outstanding” certificatiecriteria.

 Airstop en Powerstream

De Airstop en Powerstream oplossing kunnen gevoed worden vanuit één ventilator. Bovendien is het mogelijk om verschillende functionaliteiten aan het systeem te koppelen. Zo heeft Sligro in Deventer gekozen voor actief drogen, dat beschermt tegen nog hogere vochtbelastingen. “Binnenkort introduceren we ook een 2.0-versie van Powerstream, op basis van glycol en inclusief warmteterugwinning”, zegt Deweerdt. “Hierdoor kunnen gebruikers nog meer energie besparen.” Naast het distributiecentrum in Deventer heeft Masterveil sinds kort ook de luchtgordijnen ontworpen, geproduceerd en geleverd voor de distributiecentra van Sligro in Maastricht, Breda, Vianen en Antwerpen, die op vergelijkbare wijze zijn gebouwd en ingericht.

Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom
masterveil-verzekert-sligro-1
masterveil-verzekert-sligro-a

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties.

“Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Extra luchtlaag

Dankzij een speciale en bewezen hogedruksproeiertechnologie zorgt het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil voor een permanente en gedoseerde luchtstroom die als een onzichtbare deur de verschillende klimaatzones van elkaar scheidt. “Powerstream tilt dit principe naar een nog hoger niveau door in de basisversie een extra luchtlaag te integreren”, zegt Deweerdt. “Dit verhoogt de efficiëntie van het basissysteem nog meer.” Powerstream is speciaal ontwikkeld voor vriescellen. In plaats van een horizontale of verticale luchtlaag maakt het systeem gebruik van speciale modules die van links naar rechts en van rechts naar links blazen. Waar de onderste module in combinatie met de isolerende luchtlaag de vriescel aanstuurt, wordt de belasting in het midden neutraal gehouden.

De topmodule zorgt ook voor een gerichte “scheidende” straal, in combinatie met een isolerende luchtlaag, en met het oog op maximale bescherming tegen vocht en warmte. “Dankzij de nieuwe technologie hoeft de hoofdstraal niet meer geconditioneerd te worden. Daarnaast zorgen de modules samen voor lagere luchtsnelheden, wat het niet alleen prettiger maakt om door de onzichtbare wand te lopen, maar ook het energieverbruik tot een minimum beperkt. “

BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer
binnenstappen-bij-van-zon-3
binnenstappen-bij-van-zon-1

Al sinds 1964 vertrouwen hun klanten op het aanbod, de kwaliteit en service van Van Zon. Door horecabedrijven een 7/7 service te bieden en een assortiment waar elke chef zich in kan vinden, maken ze het verschil in de sector. Bovendien houden ze hun klanten continu op de hoogte van nieuwe trends via demo’s, workshops en info-sessies.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat Horeca van Zon bovendien kiest voor Masterveil en ons  unieke Airstop® programma ter bescherming van hun verschillende temperatuurszones. Onzichtbare deuren garanderen niet alleen een veilige logistiek, maar ook de zorgvuldig ingestelde temperaturen en kwaliteitsnormen worden behouden. Dit alles met de hoogst mogelijke efficientie.

We heten Koen Beckers & zijn team welkom in de talrijke Masterveil familie.

Masterveil#the art of invisible doors#Powerteam

Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.
invisible-doors-energy-efficient-temperature-separation-2
diepvries

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Nieuwe productcombinatie

“Zeker bij diepvriescellen is optimale scheiding cruciaal”, zegt Deweerdt. “Niet alleen om een ​​optimale temperatuurscheiding te garanderen, maar vooral om het binnendringen van vocht en problemen als sneeuw, mist en ijsvorming te voorkomen. Dit kan immers leiden tot aanzienlijke energie- en efficiëntieverliezen, hoge schoonmaakkosten en zelfs product- of persoonlijk letsel. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met Sligro en de Universiteit Gent de condities en processen in en rond diepvriescellen zorgvuldig geïnventariseerd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke, slanke, flexibele en volledig bestuurbare Airstop en Powerstream opstellingen, waarmee verschillende temperatuurzones nog efficiënter van elkaar kunnen worden gescheiden. Uiteraard werden de verschillende productcombinaties ook toegepast in het nieuwe distributiecentrum van Sligro in Deventer, waar we te maken hadden met twee soorten scheidingswanden: tussen de gekoelde (4 ° C) en niet-gekoelde ruimtes (20 ° C) en tussen de gekoelde ruimtes en vriescellen (-24 ° C). “

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. ”

Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL” Outstanding “certificatiecriteria. Meer dan 20 jaar samenwerking Sligro Food Group Nederland B.V. en Masterveil Europe zijn al meer dan 20 jaar partners als het gaat om het efficiënt en energetisch scheiden van geconditioneerde ruimtes, benadrukt Peter Deweerdt, Managing Director van Masterveil Europe. “Sligro heeft ons altijd ondersteund en gemotiveerd om onze organisatie en producten continu te ontwikkelen.

Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat we onze vriescelschermen nu ook in andere Europese landen volledig uitrollen, met eigen kantoren en een uitgebreid netwerk van Masterveil gecertificeerde partners. Als kers op de taart zijn we nu zelfs vertegenwoordigd in de VS. “

Project: HAVI Wunstorf 2019

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Project: HAVI Wunstorf 2019
havi-2
havi-3
havi-4

HAVI is een wereldwijd bedrijf dat zich richt op diensten en oplossingen in de gehele toeleveringsketen.
Met ongeveer 10.000 medewerkers is HAVI aanwezig in 100 landen wereldwijd.

Voor de nieuwbouw van het temperatuurgecontroleerde logistieke magazijn in de regio Hannover en de benodigde thermische scheiding van de afzonderlijke temperatuurzones vertrouwt HAVI naast de gebruikte deursystemen op de luchtgordijnsysteemoplossingen van Masterveil.

HAVI’s doelstelling voor Masterveil was / is om een efficiënte – lage energiebehoefte en hoge efficiëntie – oplossing te bieden.

Dit is door Masterveil tot volle tevredenheid van HAVI gerealiseerd.

Peter Deweerdt, algemeen directeur: Het geeft altijd veel voldoening als zo’n klant de nieuwste technologieën en energiebesparende Airstop- en Powerstream-apparatuur implementeert in hun conceptstore. We willen hen uitdrukkelijk bedanken voor hun vertrouwen en geloof in onze vaardigheden. Energie recupereren uit de machinekamer, minimale warmtebelasting in combinatie met maximale bescherming, dat is ons engagement.

NewCold waardeert de impact van haar partners

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor NewCold waardeert de impact van haar partners

NewCold waardeert de impact van zijn partners op zijn succes en werkt samen met TGW Logistics Group, SKT, B-Built, Ancra, Celonis, Fisher Construction Group, CGI, Kingspan, SSI Schaefer, Masterveil / De Weerdt BV en Subzero Constructors. Dit bevestigt waarom elk van deze partnerschappen cruciaal is voor het stimuleren van succes bij NewCold.

Masterveil/De Weerdt BV

Masterveil is de ontwerper en leverancier van NewCold’s luchtgordijnen en ontvochtigingssystemen. Deze systemen zorgen voor een solide afsluiting van externe openingen in de koude opslag van NewCold, bijvoorbeeld in treindokken.

SSI Schaefer

SSI Schaefer is NewCold’s preferred supplier of pallet racking. The racking in the high bay construction of NewCold’s facilities takes care of the huge storage capacity. SSI Schaefer is a global, solid company, originated in Germany, with which NewCold has a long-term partnership.

Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

De luchtgordijntechnologie maakt gebruik van zogenaamde volumestelsels en hogedruksystemen. Het verschil ligt in de luchtstroom en in de hoeveelheid lucht die daarbij nodig is. De volumesystemen verplaatsen een groot volume lucht. De lucht zwelt uit het mondstuk en vormt een airbag. Zoals te zien is op het thermische beeld, is dit niet gebundeld, wat nodig is voor een scheiding van de temperatuurzones. In de hogedruksystemen wordt de lucht als een straal uit het speciale mondstuk geforceerd en blijft zichtbaar als een straal in het thermische beeld. Hier is een duidelijk nulpunt zichtbaar.

Warmtebeeldcamera

De thermografische afbeeldingen tonen een vergelijking van een hogedruk- en een volumesysteem. De twee temperatuurzones worden weergegeven in de thermische beeldopname in geel en blauw. De donkergroene streep, zichtbaar in het horizontale systeem, toont de nauwkeurig uitgelijnde scheidingsluchtstraal. De felgroene gebieden ernaast tonen de fysiek meegevoerde lucht.

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop
Vershal

Hanos HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

INTEGRALE OPLOSSING

“Onze luchtgordijnen zijn vaak onderdeel van een integrale oplossing”, vertelt Deweerdt ver-der. “Wij bieden onze klanten een toolbox van producten en werkzaamheden aan, waarmee we de situatie of het probleem in zijn totaliteit aan-pakken. In het specifieke geval van HANOS Hen-gelo leveren we onze luchtgordijnen in combi-natie met actieve droging.

OPERATIONEEL

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop. Sinds 20 mei is de Twentse vestiging ope-rationeel en kunnen foodprofessionals er terecht voor een ruim productenaanbod in een overzich-telijke, inspirerende winkelomgeving.

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

In de diepvriessector zijn de vereisten voor een luchtgordijnsysteem verreikend. Dit gaat niet alleen over de afbakening van de twee temperatuurbereiken, maar vooral ook over het minimaliseren van de invoer van vocht in het vriesgedeelte. De binnenkomende vochtigheid is zichtbaar zonder afscherming door mist, sneeuw en ijsvorming en leidt tot een hygiënische kwetsbaarheid. De meeste luchtgordijnsystemen in het vriesvak conditioneren hun gehele luchtstraal met warmte.

Deze warmere lucht kan meer vocht opnemen dan de koude lucht in de vriezer en zo de binnenkomende luchtvochtigheid transporteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een tweede luchtstraal. Gebaseerd op het principe van het hogedruksysteem met een gedefinieerde gerichte luchtstraal, wordt een tweede luchtstraal gegenereerd. Alleen deze is geconditioneerd. Deze zogenaamde isolatie-luchtstraal compenseert de luchtvochtigheid en minimaliseert op deze manier het binnendringen van vocht in het vriesgedeelte.

 

Tweede luchtstraal

Luchtgordijnsysteem in de vriezer. Hier kan worden gezien dat de verschillende temperatuurbereiken (koude zijde in blauwe en warme zijde in rood) worden gescheiden door een horizontale luchtstraal. Het gele gebied vertegenwoordigt de scheidingsluchtstraal Het groene gebied toont de isolatieluchtstraal, die verantwoordelijk is voor de compensatie van de vochtigheid. Deze twee luchtlagen zijn evenwijdig en vermengen zich niet.