Blog NL

Heb je er al genoeg van dat je kinderen ‘Frozen’ zingen?

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Heb je er al genoeg van dat je kinderen ‘Frozen’ zingen?

…dus u vermijdt liever “bevroren” in uw vriescel en koelketenoperaties!

NewCold is een leider in de ontwikkeling en exploitatie van sterk geautomatiseerde koelcellen. Het koelopslagbedrijf is de snelstgroeiende specialist in geautomatiseerde koelopslag, met energie-efficiënte systemen van wereldklasse die het onderscheiden van conventionele koelopslagbedrijven. Met een netwerk van meer dan 11 locaties verspreid over drie continenten over de hele wereld, biedt NewCold meer dan 927.000 palletposities, in samenwerking met een team van 900 medewerkers.

 

Fullscreen Mode

Seacon Production zegt: “De deuren maken het verschil”

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Seacon Production zegt: “De deuren maken het verschil”
seacon-production-2
seacon-production-1

IJsvorming op apparaten en leidingen, het risico op afknappen van koelleidingen, m.a.w. de bescherming van hun vriescellen, bezorgden de verantwoordelijken van Seacon Production vele hoofdbrekens.

Vele oplossingen werden onder de loep genomen, echter zonder gevolg, wegens of te ingrijpende veranderingen of te duur.

Masterveil en Prodoor (Nederlandse partner) stonden dus voor een forse uitdaging, staken de hoofden bij elkaar, gingen hierbij niet over één nacht ijs, en kwamen met een combinatie van een Airstop en een snelloopdeur als oplossing op de proppen.

Het luchtgordijn van Masterveil voorkomt dat luchtvochtigheid binnendringt in de vriescel, de snelloopdeur van Prodoor zorgt voor kortere open-dicht tijden dan voorheen.

Seacon Production is heel tevreden over deze uiterst productieve en effectieve combinatie, want de kwaliteit van hun producten wordt bewaard, er wordt bespaard op arbeidstijd (minder schoonmaak), en er wordt op termijn een verschil in energieverbruik verwacht, zonder risico op kapotte koelers.

Conclusie van een tevreden klant : “Geweldig dat het werkt, een kopzorg minder!”

Originele artikel (Nederlands)

Laatste Airstop technology 2021

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Laatste Airstop technology 2021

De Masterveil airstop is beter dan gewone luchtgordijnen en kent diverse toepassingsgebieden zoals opslag / entree / vriezer / vitrine.

Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Sligro in Deventer koos voor actief drogen met de Masterveil Airstop
actieve-droging-masterveil-airstop-1
actieve-droging-masterveil-airstop-2

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL “Outstanding” certificatiecriteria.

 Airstop en Powerstream

De Airstop en Powerstream oplossing kunnen gevoed worden vanuit één ventilator. Bovendien is het mogelijk om verschillende functionaliteiten aan het systeem te koppelen. Zo heeft Sligro in Deventer gekozen voor actief drogen, dat beschermt tegen nog hogere vochtbelastingen. “Binnenkort introduceren we ook een 2.0-versie van Powerstream, op basis van glycol en inclusief warmteterugwinning”, zegt Deweerdt. “Hierdoor kunnen gebruikers nog meer energie besparen.” Naast het distributiecentrum in Deventer heeft Masterveil sinds kort ook de luchtgordijnen ontworpen, geproduceerd en geleverd voor de distributiecentra van Sligro in Maastricht, Breda, Vianen en Antwerpen, die op vergelijkbare wijze zijn gebouwd en ingericht.

Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil zorgt bij Sligro voor een permanente en gedoseerde luchtstroom
masterveil-verzekert-sligro-1
masterveil-verzekert-sligro-a

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties.

“Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Extra luchtlaag

Dankzij een speciale en bewezen hogedruksproeiertechnologie zorgt het AIRSTOP luchtgordijn van Masterveil voor een permanente en gedoseerde luchtstroom die als een onzichtbare deur de verschillende klimaatzones van elkaar scheidt. “Powerstream tilt dit principe naar een nog hoger niveau door in de basisversie een extra luchtlaag te integreren”, zegt Deweerdt. “Dit verhoogt de efficiëntie van het basissysteem nog meer.” Powerstream is speciaal ontwikkeld voor vriescellen. In plaats van een horizontale of verticale luchtlaag maakt het systeem gebruik van speciale modules die van links naar rechts en van rechts naar links blazen. Waar de onderste module in combinatie met de isolerende luchtlaag de vriescel aanstuurt, wordt de belasting in het midden neutraal gehouden.

De topmodule zorgt ook voor een gerichte “scheidende” straal, in combinatie met een isolerende luchtlaag, en met het oog op maximale bescherming tegen vocht en warmte. “Dankzij de nieuwe technologie hoeft de hoofdstraal niet meer geconditioneerd te worden. Daarnaast zorgen de modules samen voor lagere luchtsnelheden, wat het niet alleen prettiger maakt om door de onzichtbare wand te lopen, maar ook het energieverbruik tot een minimum beperkt. “

BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor BINNENSTAPPEN BIJ VAN ZON IS … proeven van de typische familiale sfeer
binnenstappen-bij-van-zon-3
binnenstappen-bij-van-zon-1

Al sinds 1964 vertrouwen hun klanten op het aanbod, de kwaliteit en service van Van Zon. Door horecabedrijven een 7/7 service te bieden en een assortiment waar elke chef zich in kan vinden, maken ze het verschil in de sector. Bovendien houden ze hun klanten continu op de hoogte van nieuwe trends via demo’s, workshops en info-sessies.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat Horeca van Zon bovendien kiest voor Masterveil en ons  unieke Airstop® programma ter bescherming van hun verschillende temperatuurszones. Onzichtbare deuren garanderen niet alleen een veilige logistiek, maar ook de zorgvuldig ingestelde temperaturen en kwaliteitsnormen worden behouden. Dit alles met de hoogst mogelijke efficientie.

We heten Koen Beckers & zijn team welkom in de talrijke Masterveil familie.

Masterveil#the art of invisible doors#Powerteam

Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.
invisible-doors-energy-efficient-temperature-separation-2
diepvries

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. “Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL“ Outstanding ”certificatiecriteria.

Nieuwe productcombinatie

“Zeker bij diepvriescellen is optimale scheiding cruciaal”, zegt Deweerdt. “Niet alleen om een ​​optimale temperatuurscheiding te garanderen, maar vooral om het binnendringen van vocht en problemen als sneeuw, mist en ijsvorming te voorkomen. Dit kan immers leiden tot aanzienlijke energie- en efficiëntieverliezen, hoge schoonmaakkosten en zelfs product- of persoonlijk letsel. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met Sligro en de Universiteit Gent de condities en processen in en rond diepvriescellen zorgvuldig geïnventariseerd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke, slanke, flexibele en volledig bestuurbare Airstop en Powerstream opstellingen, waarmee verschillende temperatuurzones nog efficiënter van elkaar kunnen worden gescheiden. Uiteraard werden de verschillende productcombinaties ook toegepast in het nieuwe distributiecentrum van Sligro in Deventer, waar we te maken hadden met twee soorten scheidingswanden: tussen de gekoelde (4 ° C) en niet-gekoelde ruimtes (20 ° C) en tussen de gekoelde ruimtes en vriescellen (-24 ° C). “

Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Onzichtbare deuren voor energiezuinige temperatuurscheiding

Marktleider in foodservice Sligro Food Group zet in op duurzaamheid.

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010”, zegt Erik-Jan Termaten, Projectmanager Energie bij Sligro Food Group Nederland BV “Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt een cruciale rol in deze. Hier besteden we bijzondere aandacht aan in zowel onze bestaande als nieuwe locaties. ”

Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL” Outstanding “certificatiecriteria. Meer dan 20 jaar samenwerking Sligro Food Group Nederland B.V. en Masterveil Europe zijn al meer dan 20 jaar partners als het gaat om het efficiënt en energetisch scheiden van geconditioneerde ruimtes, benadrukt Peter Deweerdt, Managing Director van Masterveil Europe. “Sligro heeft ons altijd ondersteund en gemotiveerd om onze organisatie en producten continu te ontwikkelen.

Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat we onze vriescelschermen nu ook in andere Europese landen volledig uitrollen, met eigen kantoren en een uitgebreid netwerk van Masterveil gecertificeerde partners. Als kers op de taart zijn we nu zelfs vertegenwoordigd in de VS. “

Project: HAVI Wunstorf 2019

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Project: HAVI Wunstorf 2019
havi-2
havi-3
havi-4

HAVI is een wereldwijd bedrijf dat zich richt op diensten en oplossingen in de gehele toeleveringsketen.
Met ongeveer 10.000 medewerkers is HAVI aanwezig in 100 landen wereldwijd.

Voor de nieuwbouw van het temperatuurgecontroleerde logistieke magazijn in de regio Hannover en de benodigde thermische scheiding van de afzonderlijke temperatuurzones vertrouwt HAVI naast de gebruikte deursystemen op de luchtgordijnsysteemoplossingen van Masterveil.

HAVI’s doelstelling voor Masterveil was / is om een efficiënte – lage energiebehoefte en hoge efficiëntie – oplossing te bieden.

Dit is door Masterveil tot volle tevredenheid van HAVI gerealiseerd.

Peter Deweerdt, algemeen directeur: Het geeft altijd veel voldoening als zo’n klant de nieuwste technologieën en energiebesparende Airstop- en Powerstream-apparatuur implementeert in hun conceptstore. We willen hen uitdrukkelijk bedanken voor hun vertrouwen en geloof in onze vaardigheden. Energie recupereren uit de machinekamer, minimale warmtebelasting in combinatie met maximale bescherming, dat is ons engagement.

NewCold waardeert de impact van haar partners

Categorieën: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor NewCold waardeert de impact van haar partners

NewCold waardeert de impact van zijn partners op zijn succes en werkt samen met TGW Logistics Group, SKT, B-Built, Ancra, Celonis, Fisher Construction Group, CGI, Kingspan, SSI Schaefer, Masterveil / De Weerdt BV en Subzero Constructors. Dit bevestigt waarom elk van deze partnerschappen cruciaal is voor het stimuleren van succes bij NewCold.

Masterveil/De Weerdt BV

Masterveil is de ontwerper en leverancier van NewCold’s luchtgordijnen en ontvochtigingssystemen. Deze systemen zorgen voor een solide afsluiting van externe openingen in de koude opslag van NewCold, bijvoorbeeld in treindokken.

SSI Schaefer

SSI Schaefer is NewCold’s preferred supplier of pallet racking. The racking in the high bay construction of NewCold’s facilities takes care of the huge storage capacity. SSI Schaefer is a global, solid company, originated in Germany, with which NewCold has a long-term partnership.