• en
  • nl
  • de
  • fr

Blog NL

Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Luchtgordijn met hoog en laag luchtvolume

De luchtgordijntechnologie maakt gebruik van zogenaamde volumestelsels en hogedruksystemen. Het verschil ligt in de luchtstroom en in de hoeveelheid lucht die daarbij nodig is. De volumesystemen verplaatsen een groot volume lucht. De lucht zwelt uit het mondstuk en vormt een airbag. Zoals te zien is op het thermische beeld, is dit niet gebundeld, wat nodig is voor een scheiding van de temperatuurzones. In de hogedruksystemen wordt de lucht als een straal uit het speciale mondstuk geforceerd en blijft zichtbaar als een straal in het thermische beeld. Hier is een duidelijk nulpunt zichtbaar.

Warmtebeeldcamera

De thermografische afbeeldingen tonen een vergelijking van een hogedruk- en een volumesysteem. De twee temperatuurzones worden weergegeven in de thermische beeldopname in geel en blauw. De donkergroene streep, zichtbaar in het horizontale systeem, toont de nauwkeurig uitgelijnde scheidingsluchtstraal. De felgroene gebieden ernaast tonen de fysiek meegevoerde lucht.

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop
Vershal

Hanos HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

INTEGRALE OPLOSSING

“Onze luchtgordijnen zijn vaak onderdeel van een integrale oplossing”, vertelt Deweerdt ver-der. “Wij bieden onze klanten een toolbox van producten en werkzaamheden aan, waarmee we de situatie of het probleem in zijn totaliteit aan-pakken. In het specifieke geval van HANOS Hen-gelo leveren we onze luchtgordijnen in combi-natie met actieve droging.

OPERATIONEEL

Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop. Sinds 20 mei is de Twentse vestiging ope-rationeel en kunnen foodprofessionals er terecht voor een ruim productenaanbod in een overzich-telijke, inspirerende winkelomgeving.

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Gebruik van luchtgordijnen in de diepvriesindustrie: hoe werkt het?

In de diepvriessector zijn de vereisten voor een luchtgordijnsysteem verreikend. Dit gaat niet alleen over de afbakening van de twee temperatuurbereiken, maar vooral ook over het minimaliseren van de invoer van vocht in het vriesgedeelte. De binnenkomende vochtigheid is zichtbaar zonder afscherming door mist, sneeuw en ijsvorming en leidt tot een hygiënische kwetsbaarheid. De meeste luchtgordijnsystemen in het vriesvak conditioneren hun gehele luchtstraal met warmte.

Deze warmere lucht kan meer vocht opnemen dan de koude lucht in de vriezer en zo de binnenkomende luchtvochtigheid transporteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een tweede luchtstraal. Gebaseerd op het principe van het hogedruksysteem met een gedefinieerde gerichte luchtstraal, wordt een tweede luchtstraal gegenereerd. Alleen deze is geconditioneerd. Deze zogenaamde isolatie-luchtstraal compenseert de luchtvochtigheid en minimaliseert op deze manier het binnendringen van vocht in het vriesgedeelte.

 

Tweede luchtstraal

Luchtgordijnsysteem in de vriezer. Hier kan worden gezien dat de verschillende temperatuurbereiken (koude zijde in blauwe en warme zijde in rood) worden gescheiden door een horizontale luchtstraal. Het gele gebied vertegenwoordigt de scheidingsluchtstraal Het groene gebied toont de isolatieluchtstraal, die verantwoordelijk is voor de compensatie van de vochtigheid. Deze twee luchtlagen zijn evenwijdig en vermengen zich niet.

MASTERVEIL AIRSTOP en POWERSTREAM voor SLIGRO

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor MASTERVEIL AIRSTOP en POWERSTREAM voor SLIGRO

Laat jezelf in vogelvlucht meenemen door de nieuwste locatie van Sligro Food Group!

Dit pand werd vorige maand opgeleverd. Het distributiecentrum met bezorgservice staat op het A1 bedrijvenpark in Deventer. Een nieuwbouwproject van 23.400 m² met daarin een gekoelde expeditie, een vriescel en een koelcel. De panelenspecialist Mucon heeft dit project gebouwd in opdracht van Aan de Stegge Twello.
Het pand is gebouwd volgens de BREEAM-NL richtlijnen. Sligro hoopt hiermee het BREEAM-NL ‘outstanding’ certificaat te behalen.
Masterveil stond uiteraard in voor de ‘art of invisible doors’ . Op een efficiënte wijze werden zowel de gekoelde expeditie als de vriescel met onze speciale luchtgordijnen afgeschermd.
(Bron : MUCON)

#nieuwbouw #isolatiebouw #Sligro #BREEAM #duurzaam #distributie #Powerstream #Masterveil #Airstop

Video Dc. BS Sligro Deventer

HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

HANOS HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Optimale afscheiding bij vriescellen

Bij de doorgangen voor koel- en vriesopslag, met op sommige plekken serieuze temperatuurgradi-enten, past Masterveil het product Powerstream toe. Deweerdt licht toe: “Zeker bij vriescellen is een optimale afscheiding cruciaal. Is dit niet het geval, dan krijg je sneeuw-, mist- en ijsvorming, met alle gevolgen van dien. Denk aan ener-gie- en rendementsverlies, maar ook aan hoge schoonmaakkosten en product- of zelfs letsel-schade. Met dit in ons achterhoofd ontwikkelden we Powerstream. Kenmerkend voor deze lucht-gordijnen is dat ze een klein vloeroppervlak en een volledig controleerbare luchtstromen hebben. Hierdoor is het eindresultaat voorspelbaar en de terugverdientijd kort.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Twee afzonderlijke temperatuurzones

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Twee afzonderlijke temperatuurzones

Het “Airstop” luchtgordijn van Masterveil

De “Airstop” luchtgordijnsystemen van Masterveil, Viersen, zorgen met hun gepatenteerde luchtstroomsysteem voor een permanente en gedoseerde verticale of horizontale luchtstroom. Deze luchtstroom scheidt niet alleen twee temperatuurzones, maar verbiedt ook stof, insecten en geuren. Poorten tot 6 m hoog kunnen worden afgedicht met een horizontaal systeem met behulp van een speciale hogedruksproeiertechnologie. Het langste Masterveil horizontale luchtgordijn had een lengte van ongeveer 180 m. Hij werd geleverd door verschillende fans.

De systemen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalvarianten. Naast de standaardversie met Aluzink-coating zijn ook geverfde en gepoedercoate oppervlakken mogelijk. Voor hygiënische ruimtes zijn de systemen ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie.

Referentie

Met de VEOtec, Löhne, een distributiepartner voor Masterveil in Duitsland, werd een project geïmplementeerd in het centrale magazijn van de discounter Penny in Keulen. De vereisten waren een hoge afschermingsefficiëntie in een beperkte ruimte met minimaal energieverbruik. De oplossing hier was Masterveil’s “Powerstream DS-Block” -systeem, een luchtgordijnsysteem voor diepvriezen, in de “Airlock” -versie. Naast de basisversie met twee luchtlagen is nog een luchtstraal geïntegreerd, die de efficiëntie van het basissysteem nog verder verhoogt.

Het resultaat: een bewezen afscherming (ten minste 80%) van de klimaatzones door nulpuntmeting en een situatie zonder mist, sneeuw en ijsvorming, het energieverbruik werd geminimaliseerd zoals vereist. Hiervoor was per zijde een footprint van ongeveer 0,15 m² vereist.

Aanwinst voor Twentse horecaondernemers

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Aanwinst voor Twentse horecaondernemers
Hanos Hengelo

Hanos Hengelo airstopOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Prettige winkelbeleving

Kenmerkend voor de situatie bij HANOS Hengelo is de multidisciplinariteit. Het winkelgedeelte heeft vrij grote geconditioneerde ruimtes met onder andere vis, AGF, vlees, kaas en wijn. Elke afdeling heeft zijn eigen afmetingen en eisen voor temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne. Deweerdt: “Een belangrijk aandachtspunt voor het winkelgedeelte is dat bepaalde geuren, denk aan vis, zich niet verspreiden. Daarnaast hecht HANOS veel waarde aan een prettige winkelbe-leving, met ruime, luxe en overzichtelijke afde-lingen.

Onze AirStop-producten sluiten naadloos op de situatie en wensen van HANOS Hengelo aan. Deze luchtgordijnen zorgen voor een on-zichtbare scheiding tussen de verschillende geur- en temperatuurzones. Hiermee creëren we ideale productomstandigheden, waardoor HANOS zijn producten vrijuit kan presenteren.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt
Audi zuinig

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt. Naast de topafwerking van elk model zet Audi in op een lage CO2-uitstoot en het voldoen aan de hoge milieunormen. Audi ontwikkelt milde hybrides, e-tron en g-tron en richt zich op vele (toekomstige) conceptstudies. Deze ontwikkelingen merk je als klant in het straatbeeld.

Wat eraan vooraf gaat, is niet zo merkbaar voor de klant, met name de productie. Ook in de productie worden dezelfde hoge eisen gesteld aan de efficiëntie van installaties, waaronder de ‘onzichtbare deuren’ van het Masterveil Airstop gamma. Masterveil zorgt hier voor een degelijke afscherming tussen twee afdelingen wat leidt tot een efficiëntere aanpak dan eenvoudigweg de koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.

Door middel van dubbele uitblaasdrums wordt een precieze luchtstroom gegenereerd die de koude en warme lucht als het ware uit mekaar houdt. Door het exact definiëren van de uitblaashoek, kunnen we ook exact bepalen waar we het botsingspunt willen hebben. Terugvallend op deze maximale efficiëntie moet slechts nadien bekeken worden of de temperatuur  nog moet geconditioneerd worden afhankelijk van de seizoenen.

Frederick Caestecker – B/GZ-2 Werkservice Brussel

Vooraf waren we een kijkje gaan nemen naar de referentie “NIKE” in Laakdal. Ook bij Nike lag de prioriteit om maximaal af te schermen in plaats van de binnenkomende koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.  Dat is niet alleen  duur en energieverslindend, het strookt ook niet met onze CO2-neutraliteit.

Masterveil kan ons voor kleine en grote binnen- en buitenpoorten oplossingen bieden.Het was voor Audi trouwens een absolute meerwaarde dat we  het systeem naadloos konden integreren in ons eigen gebouwbeheersysteem.

Colruyt draagt duurzaamheid hoog in het vaandel

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Colruyt draagt duurzaamheid hoog in het vaandel
Colruyt

Energie besparen dankzij luchtgordijnen van Masterveil Europe

Masterveil Europe levert thermische gordijnen waarmee het verschillende ruimten met verschillende temperaturen van elkaar scheidt. Een technologie die niet alleen energie (en dus ook centen) spaart, maar daarenboven ook hygiënisch is en comfort biedt (geen fysieke belemmering meer tussen de verschillende ruimten). Ideaal voor koel- en diepvriescellen, logistieke toepassingen, retail en detailhandel en ingangen bij supermarkten en shoppingcentra’s.

Colruyt kiest voor Masterveil Europe

In zijn zoektocht naar onzichtbare deuren onderzoekt Colruyt de markt en ontdekt wat Masterveil Europe kan betekenen voor zijn retail. In 2014 sluit het met deze technologische speler een contract waarbij het zijn winkels (Colruyt , Cru, …) voorziet van thermische gordijnen. Efficiëntie gecombineerd met maatwerk staan hoog op het verlanglijstje van Colruyt.

Colruyt vindt efficiëntie heel belangrijk. Het streven naar een zo groot mogelijke efficiëntie is noodzakelijk om de laagste kosten en – dus ook de laagste prijzen – te garanderen. Streven naar efficiëntie leidt ook tot eenvoud. Op een kwaliteitsvolle manier wil de groep een meerwaarde bieden aan zijn klanten, medewerkers en leveranciers.
Niet alleen op economisch vlak, maar ook op ecologisch en maatschappelijk vlak wil Colruyt een zinvolle bijdrage leveren. Duurzaamheid zit in het dna van Colruyt. Thermische gordijnen (of onzichtbare luchtdeuren) dragen hiertoe bij.

Versmarkt met luchtgordijnen

De onzichtbare scheiding tussen de verschillende temperatuur- en geurzones schept het ideale winkelklimaat voor zowel de klanten als de producten. Het gordijn houdt de koude lucht in de koelruimte. Een optimale scheiding tussen de temperatuur in de winkel en deze van de koelcel zorgt daarnaast voor een optimale doorgang wat het winkelcomfort, zowel voor de klanten als voor de medewerkers, aanzienlijk vergroot.

Eenvoudig, efficiënt en economisch: dat zijn de luchtgordijnen van Masterveil Europe.

Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Efficiënte afscherming

Masterveil Airstop-systeem 2

Buiten een 2-4°C koelruimte klaagden medewerkers van de vleesverwerking over koude luchtstromen. De oplossing : twee compacte luchtgordijnen die een kleine oppervlakte innemen. De doorgang van producten wordt op geen enkele wijze gehinderd. Het afschermende luchtvlies wordt hier in blauw voorgesteld.

Een marktleider in logistiek voor koel- en diepvries zocht naar oplossingen voor problemen inzake de luchtuitwisseling bij doorgangen en buitenpoorten. De troeven van deze firma zijn het aanbieden van service in de verwerking en bewerking van levensmiddelen, evenals de logistiek voor verse en diepvriesproducten, transport en opslag. Dit stelt hoge eisen inzake verluchtingstechniek. Men vond de firma Masterveil, gespecialiseerd in luchtscheiding, die een compact ruimtebesparend individueel luchtgordijn als oplossing aanbiedt.

Deze koel-en logistiekonderneming heeft ondertussen reeds in meerdere vestigingen en op verschillende locaties Masterveil Airstop-systemen geïnstalleerd, zowel voor het afschermen van buitenpoorten, hoge deuren naar diepvriesruimtes, doorgangen met laadkades of transportbanden. Deze oplossingen komen tegemoet aan de ondernemingsdoelstellingen, de vooropgestelde concepten, de inzet van toekomstgerichte technieken en de bewuste zorg voor het comfort van personen.

Een optimaal concept voor iedere specifieke situatie binnen het bedrijf

Masterveil Airstop-systeem 3

Luchtafscherming bij meerdere naast elkaar gelegen buitenpoorten. Door de compacte constructie en de aanpasbare uitblaaslengte ook mogelijk bij een kleine afstand tussen de poorten.

Een nauwe samenwerking tussen Masterveil en de koel- of logistiekonderneming is hierbij zeer belangrijk. Er wordt rekening gehouden met alle omgevingsparameters, zodat voor elke specifieke situatie een sluitend concept ontwikkeld kan worden. Er kan gekozen worden tussen luchtgordijnen met horizontaal-, vertikaal- of dubbel staande uitblaasmodules, uitgevoerd in Aluzink, RAL-kleur of RVS. Indien nodig wordt de installatie uitgebreid met verwarming of luchtfiltering of gecombineerd met luchtontvochtiging.

Luchtgordijnen op maat nu ook in compacte versie

Masterveil Airstop-systeem

Een poort (met weinig ruimte er omheen) wordt met een compact Masterveil Airstop-systeem afgeschermd, in dit geval met een supplementaire ingebouwde ventilator.

Niet alleen bij de koel-logistiek worden de op maat gemaakte, compacte Masterveil Airstop-systemen met ingebouwde ventilatoren op succes onthaald. Door de ruimte besparende constructie kunnen aparte oplossingen gerealiseerd worden : het aantal ingebouwde ventilatoren kan naargelang de omstandigheden aangepast worden. Een uitbreiding met luchtfilters behoort ook tot de mogelijkheden, alsook een spatwaterbescherming bij de aanzuigbox.

Door de ruimtebesparende constructie is deze nieuwe generatie Masterveil Airstop-systemen optimaal voor het gebruik bij openingen met transportbanden tot en met grote openingen, even als bij een groot aantal buitenpoorten.

Link naar het originele artikel (Duits): http://service.gentnerverlag.de/download/PDF/KK/Masterveil.pdf