• en
  • nl
  • de
  • fr

Blog NL

HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor HANOS voor horecabedrijven in de regio Twente

HANOS HengeloOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Optimale afscheiding bij vriescellen

Bij de doorgangen voor koel- en vriesopslag, met op sommige plekken serieuze temperatuurgradi-enten, past Masterveil het product Powerstream toe. Deweerdt licht toe: “Zeker bij vriescellen is een optimale afscheiding cruciaal. Is dit niet het geval, dan krijg je sneeuw-, mist- en ijsvorming, met alle gevolgen van dien. Denk aan ener-gie- en rendementsverlies, maar ook aan hoge schoonmaakkosten en product- of zelfs letsel-schade. Met dit in ons achterhoofd ontwikkelden we Powerstream. Kenmerkend voor deze lucht-gordijnen is dat ze een klein vloeroppervlak en een volledig controleerbare luchtstromen hebben. Hierdoor is het eindresultaat voorspelbaar en de terugverdientijd kort.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Twee afzonderlijke temperatuurzones

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Twee afzonderlijke temperatuurzones

Het “Airstop” luchtgordijn van Masterveil

De “Airstop” luchtgordijnsystemen van Masterveil, Viersen, zorgen met hun gepatenteerde luchtstroomsysteem voor een permanente en gedoseerde verticale of horizontale luchtstroom. Deze luchtstroom scheidt niet alleen twee temperatuurzones, maar verbiedt ook stof, insecten en geuren. Poorten tot 6 m hoog kunnen worden afgedicht met een horizontaal systeem met behulp van een speciale hogedruksproeiertechnologie. Het langste Masterveil horizontale luchtgordijn had een lengte van ongeveer 180 m. Hij werd geleverd door verschillende fans.

De systemen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalvarianten. Naast de standaardversie met Aluzink-coating zijn ook geverfde en gepoedercoate oppervlakken mogelijk. Voor hygiënische ruimtes zijn de systemen ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie.

Referentie

Met de VEOtec, Löhne, een distributiepartner voor Masterveil in Duitsland, werd een project geïmplementeerd in het centrale magazijn van de discounter Penny in Keulen. De vereisten waren een hoge afschermingsefficiëntie in een beperkte ruimte met minimaal energieverbruik. De oplossing hier was Masterveil’s “Powerstream DS-Block” -systeem, een luchtgordijnsysteem voor diepvriezen, in de “Airlock” -versie. Naast de basisversie met twee luchtlagen is nog een luchtstraal geïntegreerd, die de efficiëntie van het basissysteem nog verder verhoogt.

Het resultaat: een bewezen afscherming (ten minste 80%) van de klimaatzones door nulpuntmeting en een situatie zonder mist, sneeuw en ijsvorming, het energieverbruik werd geminimaliseerd zoals vereist. Hiervoor was per zijde een footprint van ongeveer 0,15 m² vereist.

Aanwinst voor Twentse horecaondernemers

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Aanwinst voor Twentse horecaondernemers
Hanos Hengelo

Hanos Hengelo airstopOp 20 mei jl. opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Hiermee bedient HANOS horecabedrijven in de regio Twente, die eerst op de vestiging in Apeldoorn aangewezen waren.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, die ruimte bieden aan een distributiecentrum en een zelfbedieningsgroothandel met ruim 100.000 artikelen. Zo zijn er meer dan 16.000 versartikelen, ruim 750 soorten kaas, zo’n 3.200 delicatessen en over de 10.000 non-food artikelen. Ook worden er regelmatig workshops en masterclasses gegeven.

Prettige winkelbeleving

Kenmerkend voor de situatie bij HANOS Hengelo is de multidisciplinariteit. Het winkelgedeelte heeft vrij grote geconditioneerde ruimtes met onder andere vis, AGF, vlees, kaas en wijn. Elke afdeling heeft zijn eigen afmetingen en eisen voor temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne. Deweerdt: “Een belangrijk aandachtspunt voor het winkelgedeelte is dat bepaalde geuren, denk aan vis, zich niet verspreiden. Daarnaast hecht HANOS veel waarde aan een prettige winkelbe-leving, met ruime, luxe en overzichtelijke afde-lingen.

Onze AirStop-producten sluiten naadloos op de situatie en wensen van HANOS Hengelo aan. Deze luchtgordijnen zorgen voor een on-zichtbare scheiding tussen de verschillende geur- en temperatuurzones. Hiermee creëren we ideale productomstandigheden, waardoor HANOS zijn producten vrijuit kan presenteren.”

*Bron : Randy van den Hoek – Louwersmediagroep – Tekst Patricia van der Beek – Foto’s : HANOS Hengelo

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt
Audi zuinig

Audi zet zijn modellen energiezuinig in de markt. Naast de topafwerking van elk model zet Audi in op een lage CO2-uitstoot en het voldoen aan de hoge milieunormen. Audi ontwikkelt milde hybrides, e-tron en g-tron en richt zich op vele (toekomstige) conceptstudies. Deze ontwikkelingen merk je als klant in het straatbeeld.

Wat eraan vooraf gaat, is niet zo merkbaar voor de klant, met name de productie. Ook in de productie worden dezelfde hoge eisen gesteld aan de efficiëntie van installaties, waaronder de ‘onzichtbare deuren’ van het Masterveil Airstop gamma. Masterveil zorgt hier voor een degelijke afscherming tussen twee afdelingen wat leidt tot een efficiëntere aanpak dan eenvoudigweg de koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.

Door middel van dubbele uitblaasdrums wordt een precieze luchtstroom gegenereerd die de koude en warme lucht als het ware uit mekaar houdt. Door het exact definiëren van de uitblaashoek, kunnen we ook exact bepalen waar we het botsingspunt willen hebben. Terugvallend op deze maximale efficiëntie moet slechts nadien bekeken worden of de temperatuur  nog moet geconditioneerd worden afhankelijk van de seizoenen.

Frederick Caestecker – B/GZ-2 Werkservice Brussel

Vooraf waren we een kijkje gaan nemen naar de referentie “NIKE” in Laakdal. Ook bij Nike lag de prioriteit om maximaal af te schermen in plaats van de binnenkomende koude lucht op te warmen tot de gewenste temperatuur.  Dat is niet alleen  duur en energieverslindend, het strookt ook niet met onze CO2-neutraliteit.

Masterveil kan ons voor kleine en grote binnen- en buitenpoorten oplossingen bieden.Het was voor Audi trouwens een absolute meerwaarde dat we  het systeem naadloos konden integreren in ons eigen gebouwbeheersysteem.

Colruyt draagt duurzaamheid hoog in het vaandel

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Colruyt draagt duurzaamheid hoog in het vaandel
Colruyt

Energie besparen dankzij luchtgordijnen van Masterveil Europe

Masterveil Europe levert thermische gordijnen waarmee het verschillende ruimten met verschillende temperaturen van elkaar scheidt. Een technologie die niet alleen energie (en dus ook centen) spaart, maar daarenboven ook hygiënisch is en comfort biedt (geen fysieke belemmering meer tussen de verschillende ruimten). Ideaal voor koel- en diepvriescellen, logistieke toepassingen, retail en detailhandel en ingangen bij supermarkten en shoppingcentra’s.

Colruyt kiest voor Masterveil Europe

In zijn zoektocht naar onzichtbare deuren onderzoekt Colruyt de markt en ontdekt wat Masterveil Europe kan betekenen voor zijn retail. In 2014 sluit het met deze technologische speler een contract waarbij het zijn winkels (Colruyt , Cru, …) voorziet van thermische gordijnen. Efficiëntie gecombineerd met maatwerk staan hoog op het verlanglijstje van Colruyt.

Colruyt vindt efficiëntie heel belangrijk. Het streven naar een zo groot mogelijke efficiëntie is noodzakelijk om de laagste kosten en – dus ook de laagste prijzen – te garanderen. Streven naar efficiëntie leidt ook tot eenvoud. Op een kwaliteitsvolle manier wil de groep een meerwaarde bieden aan zijn klanten, medewerkers en leveranciers.
Niet alleen op economisch vlak, maar ook op ecologisch en maatschappelijk vlak wil Colruyt een zinvolle bijdrage leveren. Duurzaamheid zit in het dna van Colruyt. Thermische gordijnen (of onzichtbare luchtdeuren) dragen hiertoe bij.

Versmarkt met luchtgordijnen

De onzichtbare scheiding tussen de verschillende temperatuur- en geurzones schept het ideale winkelklimaat voor zowel de klanten als de producten. Het gordijn houdt de koude lucht in de koelruimte. Een optimale scheiding tussen de temperatuur in de winkel en deze van de koelcel zorgt daarnaast voor een optimale doorgang wat het winkelcomfort, zowel voor de klanten als voor de medewerkers, aanzienlijk vergroot.

Eenvoudig, efficiënt en economisch: dat zijn de luchtgordijnen van Masterveil Europe.

Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Efficiënte afscherming

Masterveil Airstop-systeem 2

Buiten een 2-4°C koelruimte klaagden medewerkers van de vleesverwerking over koude luchtstromen. De oplossing : twee compacte luchtgordijnen die een kleine oppervlakte innemen. De doorgang van producten wordt op geen enkele wijze gehinderd. Het afschermende luchtvlies wordt hier in blauw voorgesteld.

Een marktleider in logistiek voor koel- en diepvries zocht naar oplossingen voor problemen inzake de luchtuitwisseling bij doorgangen en buitenpoorten. De troeven van deze firma zijn het aanbieden van service in de verwerking en bewerking van levensmiddelen, evenals de logistiek voor verse en diepvriesproducten, transport en opslag. Dit stelt hoge eisen inzake verluchtingstechniek. Men vond de firma Masterveil, gespecialiseerd in luchtscheiding, die een compact ruimtebesparend individueel luchtgordijn als oplossing aanbiedt.

Deze koel-en logistiekonderneming heeft ondertussen reeds in meerdere vestigingen en op verschillende locaties Masterveil Airstop-systemen geïnstalleerd, zowel voor het afschermen van buitenpoorten, hoge deuren naar diepvriesruimtes, doorgangen met laadkades of transportbanden. Deze oplossingen komen tegemoet aan de ondernemingsdoelstellingen, de vooropgestelde concepten, de inzet van toekomstgerichte technieken en de bewuste zorg voor het comfort van personen.

Een optimaal concept voor iedere specifieke situatie binnen het bedrijf

Masterveil Airstop-systeem 3

Luchtafscherming bij meerdere naast elkaar gelegen buitenpoorten. Door de compacte constructie en de aanpasbare uitblaaslengte ook mogelijk bij een kleine afstand tussen de poorten.

Een nauwe samenwerking tussen Masterveil en de koel- of logistiekonderneming is hierbij zeer belangrijk. Er wordt rekening gehouden met alle omgevingsparameters, zodat voor elke specifieke situatie een sluitend concept ontwikkeld kan worden. Er kan gekozen worden tussen luchtgordijnen met horizontaal-, vertikaal- of dubbel staande uitblaasmodules, uitgevoerd in Aluzink, RAL-kleur of RVS. Indien nodig wordt de installatie uitgebreid met verwarming of luchtfiltering of gecombineerd met luchtontvochtiging.

Luchtgordijnen op maat nu ook in compacte versie

Masterveil Airstop-systeem

Een poort (met weinig ruimte er omheen) wordt met een compact Masterveil Airstop-systeem afgeschermd, in dit geval met een supplementaire ingebouwde ventilator.

Niet alleen bij de koel-logistiek worden de op maat gemaakte, compacte Masterveil Airstop-systemen met ingebouwde ventilatoren op succes onthaald. Door de ruimte besparende constructie kunnen aparte oplossingen gerealiseerd worden : het aantal ingebouwde ventilatoren kan naargelang de omstandigheden aangepast worden. Een uitbreiding met luchtfilters behoort ook tot de mogelijkheden, alsook een spatwaterbescherming bij de aanzuigbox.

Door de ruimtebesparende constructie is deze nieuwe generatie Masterveil Airstop-systemen optimaal voor het gebruik bij openingen met transportbanden tot en met grote openingen, even als bij een groot aantal buitenpoorten.

Link naar het originele artikel (Duits): http://service.gentnerverlag.de/download/PDF/KK/Masterveil.pdf

Promo Dag van de Wetenschap

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Promo Dag van de Wetenschap

Op zondag 22 november is het weer zo ver: Vlaanderen viert Dag van de Wetenschap en Masterveil doet mee!

Transport&Logistiek en Masterveil zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe dat zo komt? Dat laten wij je graag live ervaren in het LITC aan de hand van een demo-opstelling.
Kom dus gerust eens langs op 22 november en laat je betoveren door de wondere wereld van “The art of invisibledoors”.

LITC staat voor Logistiek Innovatie- en TrainingsCentrum en is een inspirerende ontmoetingsplaats voor mensen, jong én oud, met interesse in transport en logistiek. Het LITC-team staat van 10u tot 17u klaar om jullie een fantastische dag te bezorgen en kennis te laten maken met alle facetten van transport en logistiek.

Het LITC is gelegen op de groene Europese Logistieke Campus van Nike aan de E313, Nikelaan 1, 2430 Laakdal. Voor een wegbeschrijving: zie http://litc.be/contact/ onder de titel “LITC Ligging”.

Cold chain oplossingen

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor Cold chain oplossingen

Wij bij Masterveil zijn zich volledig bewust van de problemen die de productie van levensmiddelen bedrijven omgaan met. Vooral deze bedrijven die verse producten te produceren of te behandelen zijn uitgedaagd door de HACCP-regels. In een concurrerende markt is het allemaal over het kappen van de kosten.

Masterveil heeft verschillende systeem dat u helpt het bijhouden van de juiste temperatuur op de juiste plaats ontwikkeld. Omdat de kosten van energie zijn vrij hoog, het rendement op de investeringen in het algemeen is erg kort. Het antwoord op energiebesparing en sluiten van de koudeketen is slechts een telefoontje verwijderd.

De kunst der onzichtbare deuren.

Categorie: Blog NL
Reacties uitgeschakeld voor De kunst der onzichtbare deuren.

In aanvulling op de effcient AirStop technologie al gebruikt voor verschillende toepassingen voor enige tijd, Masterveil ontwikkeld Powerstream als een revolutionair systeem om energieverliezen te stoppen geopend diepvriezers. “Hier bieden we een veel meer energie-efficiënt alternatief in vergelijking met de traditionele luchtgordijn technologie”, zegt zaakvoerder Peter Deweerdt.

De AirStop van Masterveil houdt de omstandigheden in twee ruimten te scheiden met een ‘onzichtbare deur’. “Hier verwijzen we naar gassen, geuren, temperaturen en vocht – zo veel meer dan alleen de temperatuur. Powerstream neemt zaken een nieuwe stap voorwaarts voor diepvriezers. Veel energie verloren elke keer dat de deur wordt geopend om goederen te drijven en afsluiten.”

Traditionele luchtgordijnen zijn beperkt tot, simpel gezegd, ‘verwarmen’ of ‘cooling’ het probleem. “Onze Powerstream uitvinding – ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Gent – vermindert luchtgordijn energieverbruik met maximaal factor tien. wil vertegenwoordigt gigantische besparingen “, voegt Peter Deweerdt.

SPOEDIGER betrokkenheid bij het project

Terwijl in het verleden Masterveil werd vooral gevraagd om het systeem van toepassing op koel- en vriescellen, zijn ingenieursbureaus nu op zoek naar de technologie in een veel vroeger stadium. “Ingenieursbureaus zijn al een beroep op ons voor de bouw of verbouwing van projecten in een vroeg stadium in hun projecten, iets dat is een zeer positieve evolutie. We zien ook interesse in onze revolutionaire systeem vanuit het buitenland sterk groeiende. “