Sligro Food Group zet zich in voor duurzaamheid

Marktleider in foodservice Sligro Food Group heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

“Onze ambitie is om onze CO2-uitstoot per euro omzet met maar liefst 50% te halveren ten opzichte van 2010. Het beperken van ons elektriciteits- en gasverbruik speelt hierbij een cruciale rol. Zowel op onze bestaande als op onze nieuwe locaties besteden we hier bijzondere aandacht aan”, aldus Erik-Jan Termaten, projectleider Energie bij Sligro Food Group Nederland BV.

Als voorbeeld noemt Termaten de 25.280 m² grote nieuwbouw in Deventer, die is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL “Outstanding” certificeringscriteria.

Nieuwe productcombinatie

“Optimale scheiding is cruciaal, vooral bij diepvriescellen,” zegt Deweerdt. “Niet alleen om een optimale temperatuurscheiding te garanderen, maar vooral om het binnendringen van vocht en problemen zoals sneeuw, mist en ijsvorming te voorkomen. Dit kan immers leiden tot aanzienlijke energie- en rendementsverliezen, hoge reinigingskosten en zelfs product- of persoonlijk letsel. Met dit in gedachten en in nauwe samenwerking met Sligro en de Universiteit van Gent hebben we de omstandigheden en processen in en rond diepvriescellen zorgvuldig geïnventariseerd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke, slanke, flexibele en volledig controleerbare Airstop en Powerstream opstellingen, waarmee verschillende temperatuurzones nog efficiënter gescheiden kunnen worden. De verschillende productcombinaties zijn uiteraard ook toegepast in het nieuwe distributiecentrum van Sligro in Deventer, waar we te maken hadden met twee soorten scheidingen: tussen de gekoelde (4°C) en ongekoelde ruimtes (20°C) en tussen de gekoelde ruimtes en vriescellen (-24°C). “

Andere artikelen

Energiezuinige temperatuurscheiding

Marktleider in foodservice Sligro Food Group heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Op bezoek bij Van Zon

Een bezoek aan Van Zon betekent proeven van de typische familiesfeer